13 februarie, Ziua Mondială a Radioului

Este Ziua Mondială a Radioului. Este cel de-al şaptelea an în care aceast eveniment este marcat, data de 13 februarie fiind aleasă în amintirea primei emisii a postului Naţiunilor Unite, care a avut loc în 1946.

Voi începe cu vorbele lui Graham Dixon, Reprezentantul Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, despre importanţa radioului în viaţa fiecăruia dintre noi.
„Radioul e cu noi 365 de zile din 365, ne aduce împreună, creează comunităţi, ne oferă informaţii atât de importante, ne permite să participăm la dezbateri, să întâlnim opinii diferite de ale noastre. Trebuie să ne gândim că radioul e cel mai larg, accesibil mijloc de comunicare în masă din lume. Radioul trebuie să reflecte populaţia în întreaga ei diversitate.
 În România, prima transmisiune a radioului public a fost la 1 noiembrie 1928, acum 90 de ani.
Eu mi-aș permite să adaug că radioul va avea întotdeauna un parfum aparte, tocmai prin existența sa de-a lungul timpului și mai ales prin faptul că transmite gânduri din suflet cu puterea cuvântului, imprimând mesajului o amprentă umană atît de valoroasă care nu poate fi regăsită în alte forme media.

Cele mai Accesate Articole