Atenționare meteo. Vânt, ploi și ninsori în toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că din această seară se vor semnala precipitaţii (ploi și ninsori) şi intensificări ale vântului în toate regiunile.
O informare meteo, valabilă în intervalul 13 februarie, ora 20:00 – 15 februarie, ora 15:00, vizează precipitaţii care se vor extinde dinspre sud-vest şi vor cuprinde toată ţara.
În sudul şi în estul teritoriului se vor cumula local 15 – 20 l/mp şi pe spaţii restrânse, în special la deal şi la munte, peste 25 – 30 l/mp.
În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitaţii mixte, iar în restul ţării vor fi mai ales ninsori.
Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane și submontane, iar în a doua parte a intervalului și în Moldova.
Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitațiile vor fi în restrângere către est-nord-est.
Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor.
Vor fi perioade de timp cu rafale de 45…55 km/h în sud, în centru și în est, iar la munte peste 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută.
Vor fi condiții pentru depuneri de polei sau ghețuș.
Totodată, ANM a emis un un Cod galben de vreme rea pentru judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Vâlcea, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin, în intervalul 13 februarie, ora 22:00 – 14 februarie, ora 11:00.
În cursul nopții de marți spre miercuri și în prima parte a zilei de miercuri (13-14 februarie) în Munții Banatului, în Carpații Meridionali, apoi și în cei de Curbură, precum și în zona deluroasă din Banat, Oltenia și Muntenia vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.
Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.
Un al doilea Cod galben de ninsori și viscol va fi valabil, în intervalul 14 februarie, ora 11:00 – 15 februarie, ora 11:00, în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Harghita, Covasna, Braşov, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.
Se vor semnala ninsori temporar însemnate cantitativ (în general 20 – 25 l/mp) cu depunere de strat de zăpadă consistent în estul Carpaţilor Meridionali, în Carpaţii Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei şi local în nordul Munteniei.
Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45 – 50 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 de metri, în special în Carpaţii de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită şi vizibilitate redusă.
 

Cele mai Accesate Articole