Parteneriat între România și Belarus

Posibilitatea unui parteneriat România – Belarus, a fost discutată oficial în această  dimineață, când președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a avut o întâlnire cu Andrei Grinkevich, ambasador al Republicii Belarus în România.

Ambasadorul republicii Belarus a avut o întâlnire oficială cu președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu. În deschiderea ședinței Teodorescu, i-a mulțumit ambasadorului pentru faptul că s-a ținut de cuvânt și a revenit în județ. Acesta a continuat spunând că speră ca întâlnirea să creeze premisele concretizării unei cooperări între cele două state.
Grinkevich, a venit cu o serie de propuneri concrete de cooperare: mai exact, a propus două regiuni din Belarus care ar putea semna acorduri de cooperare cu județul Tulcea, în vederea realizării unor schimburi culturale, economice, în domeniul educației și  turismului.În acest sens, ambasadorul  a adus în discuție importanța unor vizite reciproce a unor delegații din cele două state, în vederea identificării ariilor de cooperare.

„O să vin în fața dumneavoastră cu o serie de propuneri simple, dar eficiente pentru definitivarea primilor pași în concretizarea acestui parteneriat: noi punem un accent deosebit pe sport și, întrucât știu că aveți performanță în handbal la nivelul județului dumneavoastră, aș fi vrut să vă propunem să începem cooperarea printr-o serie de schimburi de experiență între echipele de handbal din Belarus și cele din Tulcea“, a declarat Andrei Grinkevich.

Ambasadorul Republicii Belarus a adus în discuție și posibilitatea unor schimburi culturale între ansamblurile de dansatori din cele două state.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole