Bilanțul Spitalului Județean Constanța

Managerul Spitalului Județean de Urgență Constanța, dr. Cătălin Grasa, a prezentat, azi, raportul privind activitatea unității sanitare în anul 2017, în cadrul unei conferințe de presă .

Azi a avut loc o conferință de presă, în cadrul căreia managerul Spitalului Județean de Urgență Constanța, dr. Cătălin Grasa, a prezentat bilanțul anului 2017.
55.561 pacienți au fost externați în anul 2017 de Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Cei mai multi pacienti internati în cadrul SCJU au reprezentat urgențe medicale, restul fiind internati în urma unei programări. Fiecare  medic din ambulatoriul de specialitate a consultat 3993 pacienti, in vreme ce un medic din cadrul UPU a avut in 2017, 3906 pacienti.
Durata medie de spitalizare, pe spital a fost in 2017 de 6,03 zile iar cele mai aglomerate sectii au fost: pediatrie, obstetrica-ginecologie, cardiologie, neurologie și neonatologie. Un alt semnal de alarma este tras de specialistii in Diabet si Boli metabolice care, au avut ca pacienti, 120 de copii.
Serviciile sanitare au fost îmbunătățite în 2017, prin reparații capitale pentru laboratorul Angiograf, proiectarea și reamenajarea secției de radioterapie, amenajarea secției sterilizare,achiziționarea unui ecograf stationar Doppler pentru investigații de tip neurologic. De asemenea, au fost achiziționate aparate performante de anestezie, prin intermediul unui proiect al  Băncii Mondiale.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole