Milioane de euro pentru reabilitarea județului Constanța

În planurile de viitor ale Consiliului Județean Constanța sunt prevăzute investiții substanțiale, de zeci de milioane de euro, pentru reabilitarea județului Constanța. Această sumă va fi distribuită în mai multe sectoare, acoperind mai multe obiective.

Investițiile pe care consilierii locali le vizează pentru județul Constanța vor beneficia de un buget în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro. Această sumă va fi distribuită în mai multe sectoare, acoperind mai multe obiective. Printre acestea se numără câteva drumuri importante din județul Constanța, monumente istorice din județ, dar și clădiri în care se află centre de plasament și pentru protecția copilului.
La capitolul insfrastructură rutieră, CJC are în plan reabilitarea drumului județean 223, pe tronsonul Cernavodă – Rasova – Aliman – Ion Corvin, pe o lungime de 40 de kilometri. Valoarea proiectului este de 35 de milioane de euro.
În ce privește monumentele istorice din județ este vorba despre clădirea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (MINAC) cu un buget de 5 milioane de euro, Edificiul Roman cu Mozaic cu 3,5 milioane de euro.
În domeniul social, este vizat Centrul de Plasament „Antonio” cu 320.000 de euro, Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgență  cu 360.000 de euro și a Centrul de Îngrijire și Asistență „Poarta Albă” cu 370.000 de euro. Printre proiectele aprobate se află și Programul Operațional Comun al Mării Negre. Este vorba despre „Monitorizarea și protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre” cu 371.000 de euro, „Patrimoiul Național și Cultural Comun – Sursă pentru Dezvoltarea antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre” 341.000 de euro și Portul Cultural al Mării Negre în Acțiune”  cu 212.000 de euro. Pe lângă proiectele aprobate deja pentru finanțare, CJC mai are alte proiecte în pregătire, care privesc patrimoniul cultural, infrastructura rutieră, sănătatea și turismul.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole