Simona Halep revine pe locul 1 WTA

Simona Halep va deveni din nou locul întâi mondial și va intra în cea de-a 17-a săptămână în fruntea clasamentului feminin. Peste exact șapte zile, românca o va detrona pe Caroline Wozniacki, ce se află în acest moment pe prima poziție WTA .

Constănțeanca Simona Halep s-a retras vineri, înainte de semifinalele de la Doha în urma unei accidentări la picior. De asemenea a anunțat ca nu va participa nici la turneul din Dubai, declarând că se simte epuizată fizic si dorește să se recupereze complet.
Aceeași tactică a fost adoptată și de către daneza Wozniacki, ce rămâne în această săptămână în fruntea clasamentului. Însă ea va pierde săptămâna viitoare punctele strânse în finala de la Dubai disputată anul trecut. Astfel, Wozniacki va pierde 585 de puncte, și începând cu 26 februarie, Halep va intra în cea de-a 17-a săptămână ca lider WTA. Românca a devenit pentru prima dată lider mondial pe 9 octombrie 2017, rezistând pe această poziție timp de 16 săptămâni, până pe 29 ianuarie 2018, atunci când a pierdut finala Austrialian Open, în fața Carolinei Wozniacki.
Următorul turneu în care Simona Halep va participa este Indian Wells, acolo unde are de apărat turul 3 de anul trecut, și care se va desfășura între 5-18 martie în Statele Unite.
Redactor: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole