Locuitorii din KM 4-5 întâmpină o situație nu tocmai plăcută

La o privire de ansamblu, Constanţa înflorește, se dezvoltă. Apar cartiere noi, se construieşte într-un ritm rapid, se ridică bloc după bloc, vilă după vilă. La o privire mai atentă, sitația se schimbă și ne înfățișează o realitate de multe ori deplorabilă.

Un astfel de exemplu îl trăiesc locuitorii din cartierul km. 4-5, de pe strada Mugurului din Constanța.  Aceștia au parte de un peisaj asemănător cu un câmp de luptă. Este vorba de parcarea neasfaltată, care, de fiecare dată când plouă, arată ca după un bombardament. Ca o ironie, în zonă se află o unitate militară.
Șoferii care locuiesc în această zonă sunt nevoiți să își lase mașinile într-o mare mizerie, iar situația nu aparține doar prezentului. Un locuitor a precizat că de aproximativ 10 ani speră că lucrurile se vor îndrepta.
Revenind la situația generală, autorităţile locale nu pot ţine pasul cu această dezvoltare şi au rămas în urmă la multe capitole. Nu sunt spaţii verzi suficiente, nu sunt parcări suficiente, infrastructura rutieră lasă de dorit, iar în cartiere, străzile aduc mai mult a uliţe pline de noroaie.
Pentru a lămuri situația, primarul județului Constanţa, Decebal Făgădău, face următoarele precizări:

„Vom asfalta toate străzile până în 2020. Am avut unele probleme la Confort Urban şi mai ştim că toate licitaţiile pe care le face Confort Urban durează foarte mult, pentru că, fiind vorba despre bani publici, trebuie respectată legea achiziţiilor publice. Însă ritmul de asfaltări în Constanţa este unul fără precedent şi în creştere”, a declarat primarul județului Constanţa, Decebal Făgădău

Potrivit acestuia, se va lucra la foc continuu în perioada următoare. „Dacă în 2016 am asfaltat 22 de străzi, pentru 2017 ne propusesem 33, dar nu am reuşit decât 31.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole