Primari constănțeni, premiați de A.Co.R.

În perioada 18 – 21 februarie 2018 se desfășoară la București, cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România. Evenimentul are un caracter aniversar, celebrând 100 de ani de la Marea Unire din 1918.La nivelul județului Constanța, mai mulți edili au primit diploma de excelență „PRIMAR DE 5 STELE”.

Cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a A.Co.R. are  loc în prezența a peste 500 de primari de comune din țară. Deschiderea oficială a Adunării generale – „Centenarul Marii Uniri de la 1918” va fi asigurată de Alteța Sa Regală Principele Radu.
Filiala județeană Constanța a Asociației Comunelor din România este reprezentată de doamna ec. Mariana Gâju, în calitate de președinte, alături de primarii mai multor comune.
Conferirea titlului, certificatului, plachetei și diplomei de excelență „PRIMAR DE 5 STELE”, se acordă primarilor comunelor din România ca răsplată a meritelor importante și în semn de apreciere deosebită pentru alegerea de cinci ori în această funcției.  De la nivelul județului Constanța,  sunt premiați primarii urmatoarelor comune : Amzacea, 23 August, Castelu, Costinești, Crucea, Cumpăna, Chirnogeni, Gârliciu, Mihai Viteazu, Siliștea, Topraisar.
Tot in cadrul Adunarii Generale se conferă trofeul si diploma „Nicolae Sabău”, ordinul si diploma „Corneliu Leu”, ordinul trofeul si diploma „Ivan Patzaichin”, trofeul si diploma „Zetea”. Din judetul Constanta au fost nominalizate pentru aceste premii comunele Horia si Agigea.
A.Co.R. este o asociație de utilitate publică înființată în anul 1997, una dintre cele patru asociații reprezentative ale autorităților administrației publice locale. Misiunea sa este de a realiza o uniune mai strânsă între comunele din România, promovând idealurile și principiile prevăzute în Carta europeană a autonomiei locale, se arată în comunicatul oficial A.Co.R.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole