Premierul Dăncilă la Chișinău

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere la Chișinău cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu. Prim-ministrul a transmis sprijinul ferm al României pentru parcursul pro-european al țării vecine, atât prin susținerea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova la nivelul statelor Uniunii Europene, cât și prin consolidarea cooperării bilaterale pe dimensiunea investițională.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a efectuat o vizită oficială în Chișinău, însoțită de o delegație de membri ai Guvernului României. Consolidarea cooperării bilaterale și sprijinul ferm al țării noastre pentru parcursul pro-european al Republicii Moldova au fost pe agenda discuțiilor dintre premierul Dăncilă și președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.
Șeful Executivului a subliniat totodată disponibilitatea României pentru o coordonare mai strânsă în acest an, al Centenarului Marii Uniri, inclusiv prin concretizarea unor proiecte strategice comune cu beneficii directe pentru cetățeni și multiplicarea investițiilor românești în Republica Moldova.
Interconectarea energetică, atât pe dimensiunea de gaze naturale, cât şi în domeniul energiei electrice, precum și interconectarea infrastructurilor de transport,  sunt priorități strategice pentru ambele state.
Proiectele bilaterale în domeniul sănătăţii şi educaţiei, dar și al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor  dețin, de asemenea, un potenţial semnificativ pentru aprofundarea cooperării bilaterale.
Un alt subiect abordat în cursul întrevederii premierului Viorica Dăncilă cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a vizat importanța scrutinului legislativ de la sfârșitul acestui an din Republica Moldova pentru parcursul pro-european al acestei țări.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole