FIFA: România –Danemarca se dispută cu spectatori

Comisia de Disciplină a FIFA a decis ca echipa națională a României să poată disputa cu spectatori partida cu Danemarca.
Întâlnirea din preliminariile Cupei Mondiale este programată pe 26 martie 2017.
Federația Română de Fotbal a anunțat pe site-ul său oficial că meciul nu va avea loc însă pe Arena Națională.
„Forul mondial a decis că partida România-Danemarca, următorul meci oficial al ‘tricolorilor’, din aceeași campanie de calificare, se va disputa cu spectatori în tribune, decizia venind în urma apărării argumentate realizate de departamentul juridic al FRF. Cu toate acestea, partida nu se va putea disputa pe Arena Națională din București”,  menționează FRF.
Sancțiunile complete ale Comisiei de Disciplină FIFA în acest caz sunt:
– două meciuri din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2018, de pe teren propriu, nu se vor disputa pe Arena Naţională, sancţiunea aplicându-se cu privire la partida România-Danemarca din 26 martie 2017, iar executarea pentru cea de-a doua partidă fiind suspendată pentru o perioadă de probaţiune de 2 ani
– amenda stabilită în sarcina FRF este de 95.000 de franci elveţieni plus 3.000 de franci elveţieni, costuri de procedură.
Sancțiunile vin ca urmare a incidentelor  din 11 noiembrie când a avut loc partida România-Polonia din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial.
Fanii naționalei au aruncat atunci fumigene, artificii și petarde în teren și meciul a fost oprit pentru scurt timp pe finalul primei reprize.
În repriza secundă, suporterii români au aruncat o petardă lângă Robert Lewandowski, iar polonezul a căzut pe gazon.

Cele mai Accesate Articole