Moş Crăciun a ajuns în Tărâmul Magic cu ajutorul… pompierilor de la I.S.U. „Dobrogea“




      O întâmplare mai puţin obişnuită a avut loc ieri, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al judeţului Constanţa.
O duminică după-amiază cât se poate de liniştită a fost tulburată de un zgomot puternic, urmat de strigăte disperate.  Pompierii au sărit imediat să vadă ce se întâmplă şi nu mică le-a fost mirarea când au descoperit că, pe acoperişul turnului din curtea Inspectoratului se află două personaje de poveste şi nu unele oarecare.  Moş Crăciun şi renul Rudolph erau „împricinaţii“ pentru care urma să fie desfăşurată o amplă acţiune de salvare. Militarii au reuşit să-i coboare fără probleme şi le-au recuperat şi sania care, din păcate, se stricase în accident. Pălărierul nebun, care auzise de întâmplare, a sosit şi el în fugă să dea o mână de ajutor. Toţi trei au fost urcaţi în sanie, prinsă bine pe acoperişul unei autospeciale, şi au pornit-o prin oraş, spre Tărâmul Magic al Crăciunului, unde Moş Crăciun este aşteptat de locuitorii de la malul mării încă de pe 1 decembrie.

        Aşa a ajuns Moş Crăciun în Tărâmul Magic, unde sute de copii au întâmpinat cu imensă bucurie pe cele mai îndrăgite personaje ale iernii, dar şi pe cei mai iubiţi şi apreciaţi salvatori, pompierii de la ISU „Dobrogea“.
„Este un gest extraordinar din partea lor să se implice în felul ăsta în viaţa comunităţii”, „Sunt frumoşi şi spectaculoşi, şi nu mă aşteptam să apară aşa în parc“, „Mi-a plăcut foarte mult venirea Moşului. Cred că este cea mai originală din România. Bravo lor“, „Băieţelul meu îmi spune mereu că vrea să se facă pompier. Acum îmi pare rău şi mie că am ales altă meserie“ –sunt doar câteva din declaraţiile la cald ale constănţenilor care au aplaudat implicarea I.S.U. „Dobrogea“ în scenariul celui mai important eveniment al Festivalului Iernii 2016.





        „ Vrem să mulţumim pe această cale pompierilor de la I.S.U. «Dobrogea» şi superiorilor lor pentru sprijin şi implicare în această acţiune mai puţin obişnuită. Au fost extrem de deschişi şi au devenit, pentru câteva momente, personaje în Tărâmul Magic, arătând, astfel, constănţenilor o altă imagine a uneia dintre cele mai respectate instituţii din România“, au declarat organizatorii.


             Moş Crăciun a devenit, astfel, de duminică, gazda Tărâmului Magic.
În fiecare după-amiază, împreună cu personajele din basme, el îi va aştepta pe toţi copiii cuminţi sau mai puţin cuminţi în Ambasada sa, unde aceştia îi pot spune poezii şi pot cânta, anticipând cea mai îndrăgită sărbătoare a anului, Crăciunul.


         Şi viaţa în Tărâmul Magic al Crăciunului continuă în fiecare zi, între orele 11.00 şi 21.00, cu programul atelierelor, iar vineri, sâmbătă şi duminică cu spectacolele organizate special pentru constănţeni, la Castelul Fermecat.


      Festivalul Iernii 2016 – Tărâmul Magic al Crăciunului este un eveniment susţinut de Primăria Municipiului Constanţa şi sprijinit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, Inspectoratul de Poliţie al Municipiului Constanţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis“ Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.
Accesul este liber!









Cele mai Accesate Articole