Inundații în 11 județe din țară

După viscol, vin inundațiile! În ultimele 24 de ore, peste o sută de pompieri au intervenit în 11 județe din țară  pentru a evacua apa din gospodăriile afectate de inundații.

Topirea bruscă a stratului de zăpadă și creșterea nivelului pânzei freatice au afectat 33 de localități din țară. Cea mai gravă situație este în județul Teleorman, unde mai multe gospodării, terenuri, dar și două drumuri sunt afectate de inundații.
În urma efectelor de vreme rea, 5 persoane din Teleorman au fost evacuate preventiv la rude, iar 30 de animale au fost adăpostite din calea apelor, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
 În cele 11 județe afectate de inundații, se acționează neîncetat cu motopompe și autospeciale pentru a evacua apa din gospodăriile unde s-au semnalat probleme. Din fericire, nu au existat situații care să pună în pericol viața oamenilor.
Autoritățile recomandă cetățenilor din localitățile afectate să evite consumul de apă din fântâni, înainte de a le curăța și a verifica potabilitatea apei.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole