Militarii români și americani se instruiesc pe plaja de la Capu Midia

Militarii români și americani se antrenează, astăzi, pe plaja de la Capu Midia.
Aici se desfășoară exerciții  de desant amfibiu și de luptă împotriva unor grupări ostile.
Forțele Navale Române precizează că plaja de la Capu Midia este scena de desfășurare a secvențelor de desant amfibiu și de luptă împotriva unor grupări paramilitare ostile, conform scenariului tactic al Exercițiului multinațional Spring Storm 18, condus de Componenta Operațională a Forțelor Navale.
Infanteriștii marini români și americani vor lua cu asalt teritoriul inamic, iar militarii de la bordul navelor și aeronavelor vor securiza zona de intervenție.
După anihilarea inamicului, „ostilitățile” vor continua într-un poligon de luptă urbană, unde vor fi aplicate proceduri standard de operare pentru dezamorsarea dispozitivelor explozive improvizate, pentru eliberare de ostateci și pentru recucerirea unei localități izolate.
Spring Storm 18 face parte din Planul cu principalele activități ale Forțelor Navale în anul 2018 și oferă cadrul tactic de antrenament întrunit pentru operațiile de apărare colectivă.
Peste 1.700 de militari români și străini participă, până pe 15 martie, la acest exercițiu care se desfășoară pe teritoriul Dobrogei și în apele internaționale ale Mării Negre.
Spring Storm 18 are la bază un concept unic de antrenare întrunită a Forțelor Navale, Aeriene și Terestre, accentul fiind pus pe secvențe specifice operațiilor amfibii în cadru aliat, precum și pe secvențe de luptă împotriva minelor marine, într-o zonă de debarcare pe țărm.
Sursa: Comunicat Forțele Navale Române
 
 
 

Cele mai Accesate Articole