S-a deschis sezonul angajărilor pe litoral

S-a dat startul angajărilor sezoniere pe litoralul românesc. Proprietarii afacerilor de la malul mării negre se întrec în oferte avantajoase pentru cei care sunt dornici să lucreze pe litoralul nostru.

În fiecare an, mii de români vin să ocupe locurile de muncă sezoniere disponibile pe timpul verii. De la ospătari, barmani, bucătari și până la cameriste, recepționere și vânzătoare, toate aceste joburi sunt vânate în fiecare vară de mii de tineri care vin și din alte localități ale țării, inclusiv din Republica Moldova. Media de vârstă a celor care vin să lucreze pe țărmul românesc este cu preponderență până în 30 de ani, aceștia fiind atrași de beneficiile de care au parte pentru un astfel de job, cazarea care este asigurată și bineînțeles bacșișurile substanțiale care pot dubla, și chiar tripla venitul lunar.
Dacă în anii trecuți operatorii economici făceau angajări fără să conteze prea mult pregătirea, de câțiva ani sunt căutați oameni care au o calificare și o minimă experiență. Astfel, toți tinerii dornici să lucreze pe litoralul românesc au din tot mai multe variante pentru pregătirea în domeniul turistic: cursuri de perfecționare, școli postliceale sau programe de pregătire profesională. Toate aceste calificări constituie un avantaj pentru tinerii care aplică pentru un loc de muncă pe țărmul mării negre.
Redactor: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole