Autoritatea Electorală Permanentă anunță câți români cu drept de vot sunt în Registrul Electoral

Autoritatea Electorală Permanentă informează că, la data de 28 februarie, numărul total al cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral era de 18.897.092, cu 4.336 mai puţini faţă de data de 31 ianuarie.
Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale.
AEP arată că, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie, 22.879 de persoane au fost radiate din Registrul electoral ca urmare a decesului, iar 166 de persoane au fost radiate deoarece li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege sau au fost puşi sub interdicţie.
Pe de altă parte, 177 de persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere.
Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în aceeaşi perioadă este de 18.546, aceştia fiind înscrişi în Registrul electoral din oficiu de către AEP, pe baza comunicării Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.
Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, 18.268.658 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 628.434 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS.

Cele mai Accesate Articole