Problematica situației Cazinoului

Cazinoul din Constanta, în rândul celor șapte cele mai periclitate clădiri monument ale Europei. Organizația de Patrimoniu, Europa Nostra si Institutul Băncii Europene de Investii, au inclus edificiul constănțean într-o lista deloc onorabila.

Organizația de Patrimoniu, Europa Nostra, a avut in vedere evaluarea unor monumente care tind sa se degradeze , afectând astfel importanta si valoarea lor culturala.
Printre cele 7 locații incluse pe aceasta lista se afla chiar si Centrul Istoric din Viena.
Tot Cazinoul a constituit și subiectul de dezbatere din cadrul întâlnirii de astăzi care a avut loc la Sala Ovală a Instituției Prefectului județul Constanța în prezența primarului, Decebal Fagadau.
Cazinoul din Constanta se afla acum in administratea Companiei Nationale de Investitii iar autoritatile, fie ele nationale sau locale , tot incearca de ani buni sa gaseasca o solutie pentru reabilitarea acestui punct de reper al Constantei. Birocratia, contestatiile licitatiilor sau pur si simplu lipsa fondurilor, au facut ca acesta constructie emblematicapentru constanteni sa ajunga intr-o stare deplorabila.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole