Mamaia Nord-Năvodari, staţiune turistică de interes naţional

Ministerul Turismului a promovat o Hotărâre de Guvern care acordă statutul de staţiuni turistice de interes naţional pentru patru localităţi şi zone turistice.
Este vorba despre localitatea Borşa din judeţul Maramureş, localitatea Dâmbovicioara din judeţul Argeş, zona Mamaia Nord – oraşul Năvodari din judeţul Constanţa, zona Peştera-Padina din comuna Moroeni, judeţul Dâmboviţa.
Vestea bună a fost dată de Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, care a explicat și care sunt beneficiile statutului de stațiune turistică de interes național.
”Odată cu atestarea zonei de litoral ca stațiune turistică, prin HG 37/2018, orașul Năvodari va putea accesa finanțări nerambursabile pentru realizarea de investiții în turism, crearea şi extinderea infrastructurii de agrement și de valorificarea a atracțiilor turistice, amenajare de obiective turistice, crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe, activități de marketing și promovare turistică prin Programul Operațional Regional sau finanțări guvernamentale alocate de Ministerul Turismului. Stațiunea Mamaia Nord – Năvodari se delimitează la Nord de podul peste Canal – Zona Ecluză, la Sud – Stațiunea Mamaia, la Vest – Lacul Siutghiol și canalul Midia Năvodari, iar la est de Marea Neagră.
Dezvoltăm Orașul Năvodari împreună!”, a transmis edilul pe pagina sa de Facebook.
Și Ministerul Turismului menționează că toate localităţile incluse în staţiunile turistice de interes naţional vor beneficia de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale.
Până în acest moment, în România erau atestate 43 de staţiuni turistice de interes naţional.
 
 
 

Cele mai Accesate Articole