Percheziții la Constanța. Agenți de poliție bănuiți că luau mită de la șoferi

Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (Serviciului Județean Anticorupție Ialomița) au efectuat, astăzi,  5 percheziții domiciliare pe raza județelor Ialomița și Constanța.
Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, emise pe numele a cinci suspecți, agenți de poliție în cadrul I.G.P.R. – Brigada Autostrăzi și Misiuni Speciale, cercetați pentru săvârșirea  infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale.
Potrivit DGA, în perioada iulie – august 2017, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de supraveghere și control al traficului rutier pe Autostrada A2, agenții au pretins și primit sume de bani sau bunuri de la mai mulți conducători auto, pentru a nu proceda la sancționarea contravențională.
De asemenea, au existat mai multe situații în care unii dintre agenții de poliție care au constatat abateri la regimul circulației pe drumurile publice, nu au aplicat sancțiuni contravenționale.
Din probatoriul administrat a rezultat că doi agenți de poliție au întocmit și semnat în fals, în locul contravenientului, un proces-verbal de contravenție.
Perchezițiile domiciliare au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.
 

Cele mai Accesate Articole