Pasarelă prăbușită: 4 morți și 10 răniți

Morți, răniți și mașini avariate! Imaginea dezastrului nu este rodul unui scenariu de film hollywoodian, ci crunta realitate, provocată de prăbușirea unui pod pietonal, în America.

Drumul spre iad este pavat cu intenții bune! Nenorocirea cauzată de prăbușirea unui pod pietonal din apropierea Universității Internaționale Florida, în Miami, demonstrează, din plin, adevărul ce răzbate din vorbele acestei zicale. Intenționând să evite perturbarea traficului rutier, constructorul a utilizat o metodă accelerată pentru înălțarea podului. Însă, ceea ce se dorea să fie o realizare inginerească s-a transformat în lacrimi, durere și ruine. Cel puțin 4 morți și 10 răniți numără, până în acest moment, bilanțul tragicului eveniment. Persoanele vătămate au fost spitalizate la Centrul Medical Regional Kendall, unde le-au fost aplicate procedurile medicale de urgență.
Întrucât larma creată de elicopterele televiziunilor prezente la locul incidentului îngreuna operațiunile de salvare, poliția a întreprins măsurile de evacuare a spațiului aerian. Căutările supraviețuitorilor constituie, însă, o operațiune de durată.
Coșmarul s-a produs, în momentul staționării mijloacelor de transport, la semafor. Structura cu o greutate de 862 de tone și o înălțime de 53 de metri s-a dărâmat peste o autostradă cu opt benzi. Imaginea dezolantă era amplificată de vehiculele avariate, cel puțin opt fiind distruse.
În data de 10 martie, podul fusese asamblat în doar șase ore. Nefuncţională încă, pasarela urma să fie inaugurată, în 2019.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole