Tiberiu Ușeriu, românul care a cucerit Cercul Polar

După ce a îndurat condiții extreme de temperatură, vânt și ninsoare prin mediul vitreg și neprietenos al Cercului Polar, Tibi Ușeriu a câștigat pentru a treia oară consecutiv Ultramaratonul Arctic, una dintre cele mai dure curse de pe mapamond.

Tiberiu Ușeriu, românul care a câștigat joi, pentru a treia oară consecutiv cursa Ultramaratonului Arctic, a devenit astfel singurul om care a atins această performanță în cadrul competiției 6633 Arctic Ultra, cursă ce se desfășoară anual în Canada, dincolo de Cercul Polar, încă din anul 2003.
Ușeriu a trecut linia de sosire după un traseu de 617 kilometri, din care 280 de kilometri i-a parcurs pe Ice Road, un fluviu care este inghețat. Bistrițeanul s-a impus ca lider încă de la începutul cursei, la linia de sosire având un avans de peste 80 de kilometri față de următorul clasat. După un traseu parcurs în mai puțin de 173 de ore, Tiberiu a trecut linia de start cu drapelul în mâini, unde a fost întâmpinat și felicitat de organizatori în acordurile Imnului Național al României.
Cea de-a zecea ediție a ultramaratonului a avut un traseu diferit față de anii trecuți, fiind mai lung cu aproximativ 50 de kilometri. În cursă au fost înscriși 23 de concurenți, printre care alţi trei români: Polgar Levante, Florentina Iofcea şi Avram Iancu, însă aceştia au abandonat în primele două zile din cauza vremii extreme și a temperaturilor de minus 50 de grade.
După o cursă ce i-a provocat degerături și umflături ale feţei, dar care în același timp pune la încercare pregătirea și tăria psihică a participanților,
Tiberiu Ușeriu a devenit singurul om din lume care a câştigat de trei ori consecutiv Ultramaratonul de la Cercul Polar.
Redactor: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole