Transformarea unei zone marginalizate într-o comunitate prosperă

Incluziunea socială si combaterea sărăciei sunt principalele obiective ale unui proiect co-finanțat din Fondul Social European, conceput pentru comunitatea din Satu Nou, Județul Constanța. Conferința de lansare a proiectului va avea loc în această săptămână.

Vești bune pentru localnicii din Satu Nou,județul Constanța. A fost demarat un proiect prin care se dorește transformarea acestei zone marginalizate, într-o comunitate prosperă.
Obiectivele generale pe termen lung ale proiectului,  sunt creșterea calității vieții, combaterea sărăciei și a excluziunii sociale.
Implementarea planului are loc într-un context eficient de colaborare și comunicare între autoritatea publică locală, școala din localitate și o unitate sanitară de prestigiu din județ.
Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 17 milioane de lei, iar durata de implementare este de 36 de luni.
Proiectul include activități ce urmăresc creșterea accesului și participării la educație, servicii de ocupare pentru 291 de persoane inactive din comunitate, servicii sociale și medicale, formare profesională, reparații ale locuințelor  și combaterea discriminării. 580 de oameni vor beneficia de pe urma acestei aceastei inițiative.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole