Proiect: Centru pentru persoanele vârstnice din Năvodari

Vești bune pentru năvodăreni! Primăria orașului anunță că a fost aprobată finanțarea prin Fonduri Europene a proiectului privind construcția unei unități de îngrijire a persoanelor vârstnice și a unui centru de zi. Beneficiarii se vor putea bucura de servicii medicale gratuite și activități de socializare și petrecere a timpului liber.

Cel puțin 150 de seniori din Năvodari vor putea beneficia de servicii de servicii medicale gratuite și activități socio –culturale. Reprezentanții primăriei anunță că proiectul privind construcția unei unități de îngrijire a persoanelor vârstnice și a unui centru de zi a fost aprobat,urmând a fi dezvoltat prin finanțare cu fonduri europene. Clădirea va avea două etaje și o amprentă la sol de 108 metri.
În cadrul proiectului, câteva dintre serviciile de îngrijire vor consta în controlul tensiunii,al pulsului și al greutății, măsurarea glicemiei, activități ergoterapeutice, supravegherea medicamentației sau distribuirea de ajutoare provenite din donații. De asemenea, se vor desfășura și activități de îngrijire la domiciliu, cum ar fi igienă corporală, activități de menaj, consiliere psihologică sau preparare hrană.
Centrul de zi va fi componenta socio-culturală a proiectului, unde vârstnicii se vor putea bucura de socializare și își vor putea petrece timpul liber într-un mod benefic atât pentru psihic cât și pentru fizic.  Se vor organiza activități sportive de grup, cum ar fi gimnastica de întreținere fizică. De asemenea, centrul urmează să găzduiască activități culturale și artistice.
Valoarea totală a proiectului depășește 2,9 milioane de lei.






Sursa: http://www.tvlitoral.ro/vesti-bune-pentru-varstnicii-din-navodari/
Articolul Proiect: Centru pentru persoanele vârstnice din Năvodari apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole