Săptămâna Altfel la Litoral TV

Elevii din Corbu și Năvodari au vizitat sediul Litoral TV, în cadrul programului Săptămâna Altfel. Micuții au aflat cum funcționează un post de televiziune,au învățat ce este prompterul sau care este structura unei știri. Cei mici au avut parte și de exerciții practice, în care au devenit crainici,reporteri sau cameramani timp de câteva minute.

Sediul Litoral TV a fost gazda programului  Săptămâna Altfel. Elevii de la școala Grigore Moisil din Năvodari, coordonați de doamnele profesoare Simona Ivănescu și Popescu Luiza, au vizitat sediul Litoral TV pentru a descoperi tainele televiziunii.De asemenea,  Elevii școlii Gheorghe Lazăr din Corbu,coordonați de Stela Petrescu,  au pășit curioși în redacție,unde au aflat ce presupune munca de  reporter, crainic sau cameraman.
Cei mici au descoperit care sunt posturile disponibile într-o televiziune,au pus întrebări și au discutat importanța fiecărei meserii în parte. În cadrul unei activități de orientare vocațională, copiii au spus care este cea mai interesantă  meserie din cele prezentate și au argumentat alegerea cum au știut mai bine.
Cei mai mulți dintre elevii clasei a VII-A de la Școala Gheorghe Lazăr din Corbu, au fost atrași de meseria de crainic. Copiii au avut ocazia să afle cum funcționează prompterul și au făcut chiar exerciții practice, prezentând jurnalul de știri.
Elevii au văzut și lumea din spatele camerelor, vizitând camera de regie și montaj.Camera de voce i-a fascinat pe cei mici, care s-au străduit să citească cât mai frumos în timp ce au fost înregistrați.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole