Eveniment caritabil. „Constanța prin ochii autismului”

La Constanţa va avea loc mâine o acţiune caritabilă pentru copiii cu autism.
A treia ediţie a expoziţiei de fotografie „Constanţa prin ochii autismului” se va desfăşura sâmbătă, 31 martie 2018, în Doors Club Constanţa, între orele 14:00-18:30.
Organizatorii vă așteaptă să priviți lumea prin ochii copiilor cu autism. Intrarea este liberă, iar  cei cu inimă mare vor putea face donații.
Fotografiile nu au un preț stabilit, fiecare persoană prezentă la eveniment oferind atât cât crede de cuviință, pentru a pleca acasă cu o poză la alegere.
Orice mic ajutor contează în condiţiile în care copiii diagnosticați cu autism au nevoie de terapie de durată.
Toate fondurile donate vor merge către Centrul de Zi pentru Copii cu Autism Constanța.
Fotografiile celor mici au fost realizate la Muzeul Național al Marinei Române, fiind o incursiune în istoria maritimă al acestui frumos oraș de la malul Mării Negre.
”Metoda utilizată în cadrul acestui proiect este exprimarea prin fotografie,  photovoice, care transmite un mesaj puternic prin prezentarea de „fotografii vii”.
Cu ajutorul acestei metode vom putea să realizam câte o poveste pentru fiecare expoziţie – datorită faptului că „Photo” înseamnă „fotografie”, iar „voice” înseamnă voce, adică să „vorbeşti” prin imagini.
De anul trecut expoziția se desfășoara în parteneriat cu campania „Music for Autism” și cu sprijinul celor de la Fractal Media. În acest an ni s-au alăturat și cei de la New Vision Production”, precizează organizatorii acțiunii caritabile „Constanţa prin ochii autismului”.
Autismul este o tulburare complexă de origine neurobiologică care afectează abilitățile de comunicare și relaționare ale persoanei cu cei din jur, modul în care aceasta percepe și înțelege lumea.
Primele semne ale autismului apar de obicei în primii 2 ani de viață.
Studiile arată că aproximativ 10% dintre persoanele diagnosticate cu o tulburare de spectru autist prezintă aptitudini speciale, cum ar fi talente artistice sau muzicale ieşite din comun, ori o memorie uimitoare.

Cele mai Accesate Articole