Produse contrafăcute, în valoare de 2 milioane lei, descoperite la Constanța

P oliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit, în ultimele două zile, mii de bunuri contrafăcute,   într-un container sosit în Portul Constanţa din China și în două microbuze înmatriculate  în România, respectiv Ucraina.
Valoare produselor este de aproximativ   2 milioane le i , dacă ar fi fost originale.
”În data de 29.03.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța – Punctul de Trecere a Frontierei Constanța, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este cetăţeanul român S.G., în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul pe raza municipiului București.
În urma controlului au fost descoperite   28.637 diverse bunuri (topoare, bricege, cuțite) ,  ce purtau însemnele  unor   mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
 În data de 30.03.2018, în jurul orei  04.30 , polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra persoanelor aflate într-un microbuz, marca Mercedes, model Sprinter, înmatriculat în Ucraina.
Astfel, lucrătorii noștri au descoperit ascunse  în habitaclul microbuzului,  499  flacoane parfum , ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute,  aparținând cetăţeanului ucrainean M.V., în vârstă de 35 de ani.
În data de 29.03.2018, în jurul orei  10.30 , acționând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra persoanelor aflate într-un autoturism, marca Audi, model A4, înmatriculat în România.
Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse  în portbagajul autoturismului   102 tricouri și genți , ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, aparținând  cetăţeanului român I.I., în vârstă de 25 de ani,  domiciliat pe raza județului Tulcea.
În toate cazurile, bunurile în valoare totală de aproximativ  2.006.240  lei   dacă ar fi fost originale  au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către  lucrătorii vamali, respectiv  polițiștii de frontieră, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de   punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate” se arată într-un comunicat transmis de Garda de Coastă .

Cele mai Accesate Articole