Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa începe procesul de selecţie a candidaților

Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa îşi va deschide porţile, începând din această toamnă, pentru absolvenţi ai clasei a VIII-a care doresc să devină marinari militari.
Forțele Navale anunță că, pentru anul şcolar 2018-2019 vor fi alocate locuri și pentru elevi de clasa a X-a şi a XI-a, care înva ţă la licee şi colegii cu profil real sau la celelalte colegii naţionale militare.
”Calendarul activităţilor specifice recrutării cuprinde două momente importante pentru procesul de selecţie a candidaţilor, iar prima perioadă, 2-20 aprilie, este destinată depunerii dosarelor de înscriere la centrele zonale de selecţie şi orientare.
În urma îndeplinirii primului pas de către candidaţi, va avea loc procesul de selecţie, desfăşurat, începând cu data de 24 aprilie, până în data de 4 mai, şi care va fi identic cu cel practicat de celelalte colegii naţionale militare.
Atât candidaţii care au fost declaraţi admişi, în urma probelor de selecţie pentru celelalte colegii militare din ţară, cât şi cei care au optat pentru un alt colegiu militar, dar încă nu au susţinut probele de selecţie, se pot reorienta către noua instituţie de învăţământ a Marinei Militare. Acelaşi lucru nu este valabil şi pentru cei care nu vor îndeplini criteriile necesare pentru înscrierea la unul dintre colegiile militare naţionale.
Colegiul preia tradiţiile Liceului Militar „Alexandru Ioan Cuza”, continuatorul Şcolii Copiilor de Marină, înfiinţată prin Înaltul Decret nr. 2408 din 3 octombrie 1881, la Galaţi”, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.
 

Cele mai Accesate Articole