Microbuz căzut în râul Bistrița

Nouă persoane și-au pierdut viața după ce microbuzul în care se aflau a căzut în râul Bistrița, în zona localității Viișoara. O singură persoană a supraviețuit în urma accidentului.Victimele erau muncitori care se întorceau acasă, la Piatra Neamț, de sărbători.


Un accident grav a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în județul Neamț. Nouă muncitori și-au pierdut viața,iar un altul a fost rănit, după ce duba în care se aflau a ieșit de pe șosea și a căzut în râul Bistrița. Vehiculul era destinat transportului de marfă  și fusese modificat pentru a transfera călători.  Mai exact, au fost montate banchete din lemn. Accidentul a avut loc în jurul orei 00:45. Operațiunile de căutare a celor dispăruți au fost finalizate după aproximativ zece ore, de către pompierii din Neamț.
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că cel mai probabil incidentul a fost cauzat de o explozie de roată.
„Din primele cercetări, colegii au stabilit că autoutilitara condusă de un tânăr de 25 de ani, din Săvineşti, avea direcţia de deplasare dinspre Bicaz spre Piatra Neamţ şi, posibil, pe fondul unei explozii de cauciuc sau unei defecţiuni tehnice la o roată, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a ieşit în afara părţii carosabile căzând în canalul de aducţiune al râului Bistriţa”, a adăugat  Elena Bulgărea, purtător de cuvânt IPJ Neamț.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole