Izvorul Tămăduirii. Mii de credincioși sunt așteptați la Mănăstirea Dervent

Creștinii ortodocși sărbătoresc în vinerea din Săptămâna Luminata praznicul „Izvorul Tămăduirii”.
Odată cu prăznuirea acestei sărbători, se sfintesc apele. Credincioșii merg în această zi la biserică pentru a participa la slujba de sfințire a apei, care poartă și numele de Aghiasma Mică.
Izvorul Tămăduirii este un praznic închinat Maicii Domnului, care are rolul de a arăta importanța Născătoarei de Dumnezeu Fecioara în lucrarea mântuirii oamenilor. Numele sărbătorii aduce aminte de mai multe minuni care au fost săvârșite la un izvor din apropierea Constantinopolului.
Un astfel de izvor cu apă vindecătoare există și la Mănăstirea Dervent, pe locul unde Sfântul Apostol Andrei a făcut o minune.
Mii de credincioşi, constănţeni dar şi pelerini veniţi din toate colţurile ţării, sunt așteptați să ajungă, vineri, cu prilejul sărbătorii Izvorul Tămăduirii, la Mănăstirea Dervent.
Aici vor fi și  peste 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa care vor asigura măsurile de ordine publică, în scopul desfăşurării într-un climat de normalitate civică a ceremoniilor religioase.
În vederea prevenirii oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, jandarmii vor intra progresiv în dispozitivul constituit la mănăstirea Dervent, chiar din această seară.
 
 

Cele mai Accesate Articole