Situația din Siria, dezbătută de miniștrii de Externe din Uniunea Europeană

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, participă astăzi la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care se desfăşoară la Luxemburg.
Oficialii au anunțat că una dintre temele dezbătute cu această ocazie este situaţia din Siria.
MAE precizează că alte teme importante de pe agendă sunt: situaţia din Iran, relaţia Uniunea Europeană – Federaţia Rusă, respectiv instrumentele financiare externe ale UE în contextul viitorului Cadru Financiar Multianual post-2020.
De asemenea, în cadrul unui dejun informal de lucru, miniştrii de externe vor avea un schimb de opinii privind evoluţiile din Balcanii de Vest, cu accent pe dimensiunea de securitate.
Reuniunea are loc după ofensiva lansată în noaptea de vineri spre sâmbătă de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa împotriva regimului lui Bashar al-Assad, asupra instalaţiilor utilizate de Siria pentru producerea şi depozitarea armelor chimice.
Premierul britanic Theresa May a declarat că atacurile executate în Siria de ţara sa, alături de Franţa şi SUA, transmit un „mesaj clar” împotriva folosirii de arme chimice.
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat sâmbătă că Uniunea Europeană „va rămâne alături de aliaţii săi de partea justiţiei”, după atacurile occidentale asupra Siriei.
 

Cele mai Accesate Articole