Bulgar prins la granițele României cu peste 500 grame aur și sute de pachete de țigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ieri, într-un autoturism condus de un cetăţean bulgar, 557 grame aur și 520 pachete de țigări, pe care bărbatul a încercat să le introducă ilegal în țară.
Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele cetăţeanului bulgar, 520 pachete cu țigări, iar în trusa de scule a autoturismului, diverse bijuterii din aur, în greutate totală de 557 grame.
La cercetări șoferul a declarat că  țigările și metalul prețios îi aparțineau și urma să le transporte în state din vestul Europei pentru a le comercializa.
Bunurile, în valoare totală de 98.750 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.
Sursa: Poliția de Frontieră

Cele mai Accesate Articole