Rusia, eforturi de reconciliere cu Occidentul

Tensiunile din Siria constituie un nou punct de cotitură în relațiile dintre Rusia și Occident. Raidurile lansate de SUA, Franța și Marea Britanie complică situația politică, încordarea declanșând balansul fragil al talerelor între limitele diplomației celor două tabere adverse.

Represaliile militare demarate de SUA, Franța și Marea Britanie în Siria au vizat o desfășurare de forțe ce s-a dorit a fi replica occidentală în cadrul duelului cu Rusia. Conflictul armat se încearcă a fi aplanat la masa dezbaterilor din cadrul Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, adversarii analizându-și propunerile reciproce, transpuse în proiecte de rezoluție. Dezamorsarea situației impune realizarea unui compromis, generarea unei concesii fiind condiționată de propriile strategii politice adoptate de părțile combatante. Kremlinul promite maximizarea eforturilor în vederea îmbunătățirii relațiilor cu Occidentul, calmul și profesionalismul fiind procedeele de lucru enunțate pentru realizarea acestui obiectiv.
Incriminările aduse regimului de la Damasc, cu privire la atacul efectuat asupra orașului Duma, sunt infirmate de Moscova care le consideră nefondate, întrucât armele chimice siriene au fost distruse sub stricta monitorizare a comunității internaționale.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole