Tabere pentru tinerii cu nevoi sociale și cei cu dizabilități

La nivelul județului Constanța, Ministerul Tineretului și Sportului a aprobat peste 250 de locuri pentru desfășurarea de tabere pentru tineri cu nevoi sociale și dizabilități. Acestea vor avea loc pe perioada vacanței de vară.

Ministerul Tineretului şi Sportului a aprobat Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, pentru anul în curs,  32 de locuri pentru desfăşurarea de tabere sociale pe perioada vacanţei de vară. De asemenea, sunt disponibile 263 de locuri pentru desfăşurarea de tabere pentru persoanele cu dizabilităţi.
Beneficiarii taberelor sociale vor fi elevi proveniţi din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie şi elevi care beneficiază de o măsură de protecţie specială.
În cazul  în care solicitărilor este mai mare decât numărul locurilor aprobate, elevii vor fi selectaţi având la bază următoarele criterii : mediile generale din ultimul an școlar încheiat, performanțele sportive și performanțele artistice.
Dosarele de candidatură se vor depune la sediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa (strada Ion Bănescu, nr. 2, Constanţa), până pe data de 4 mai, urmând a fi aprobate în limita locurilor disponibile.
Metodologia completă de acordare a taberelor sociale şi a celor pentru persoane cu handicap se găseşte pe site-ul www.dsjconstanta.ro .
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole