Faza I a proiectului BRUA a demarat

Gazoductul coridorului Bulgaria – România – Ungaria – Austria și-a creionat zorii. Demararea lucrărilor la stațiile de comprimare a gazelor naturale a fost confirmată prin semnarea ordinului de începere de către directorul general al transportatorului național de gaze, Transgaz.

Proiectul gazoductului aferent culoarului Bulgaria – România – Ungaria – Austria și-a pecetluit lansarea, piatra de temelie constituind-o semnarea de către directorul general al transportatorului național de gaze,Transgaz, a ordinului de începere a lucrărilor la trei stații de comprimare a gazelor naturale. Amplasamentele se vor realiza la Podișor, Bibești și Jupa, construirea lor, inclusă în prima fază a grandiosului proiect, fiind executată de un consorțiu de firme românești, valoarea contractului stabilindu-se la 288,7 milioane de lei, fără TVA. Bugetul alocat de Uniunea Europeană pentru concretizarea acestui obiectiv este de aproximativ 1.520.000 de euro. Tot în cadrul primei etape, va fi implementată și conducta de transport gaze naturale, corespunzătoare traseului Podișor – Recaș, pe distanța de 479 de kilometri, diametrul acesteia fiind de 32 de inch și presiunea de proiectare de 63 de bari.
Cheltuielile aferente Fazei I sunt evaluate la 478,6 milioane de euro, Uniunea Europeană repartizând resurse financiare în cuantum de 179,3 milioane de euro.
Executarea lucrărilor din cadrul acestei etape va permite fluxul de gaze naturale spre Ungaria și Bulgaria, finalizarea primului stadiu al proiectului fiind preconizată pentru data de 31 decembrie 2019.
BRUA, proiectul ce asigură conexiunea conductelor de gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria și Austria, va oferi o interconectare a furnizorilor europeni de gaze, sporind diversificarea culoarelor și surselor de aprovizionare.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole