Doliu în Statele Unite ale Americii

Fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii, Barbara Bush, s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani. Anunțul a fost făcut astăzi de un purtător de cuvânt al familiei.

Doliu în Statele Unite!  Barbara Bush, soția celui de-al patruzeci și unulea președinte al SUA, George Herbert Walker Bush, a decedat la vârsta de 92 de ani. Cei doi au avut împreună șase copii, printre care și George Bush Junior, președinte între 2001 și 2009.
Fosta primă doamnă  a fost spitalizată de mai multe ori în ultima perioadă. În pofida stării sale de sănătate, acesta a refuzat să mai urmeze tratamente medicale,  primind  doar îngrijiri pentru diminuarea suferinţelor.
Soție și mamă de președinte american, Barbara fost un personaj unic în istorie. Aceasta s-a născut în iunie 1925 în New York. Ea l-a întâlnit pe George Bush Senior la 16 ani, iar peste trei ani cei doi s-au căsătorit.
Ca primă doamnă, a luptat pentru cauza alfabetizarii universale și a fondat Fundația Barbara Bush pentru Alfabetizarea Familiei. A fost o susținătoare înfocată a drepturilor civile, având o concepție liberală, în ceea ce privește avortul. Președintele Donald Trump a declarat că Barbara „va rămâne multă vreme în amintiri pentru devotamentul său față de țară și familie.”
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole