”Tinerii României la Centenarul Marii Uniri”

La inițiativa univ. Ovidius din Constanța s-a conturat un nou proiect intitulat ”Tinerii României la Centenarul Marii Uniri”. Invitați să se alăture acestei inițiative au fost: Univ. ”1 Decembrie 2018” din Alba Iulia, Univ. ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Univ. ” Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București  și Direcția Generală Anticorupție.

Proiectul ”Tinerii României la Centenarul Marii Uniri”s-a născut din ideea unei doamne ce lucrează în radio și a dorit, așa cum frumos spune chiar dânsa, să scoată binele și frumosul la lumină.
Rectorul Univ. Ovidius, domnul Sorin Rugină a primit cu toată deschiderea această idee și mai mult, a început demersurile pentru a contura acest frumos proiect a cărui lansare a avut loc miercuri, 18 aprilie în Sala Senatului din cadrul universității. Au fost invitate să alăture și alte partu centre universitare:  Univ. ”1 Decembrie 2018” din Alba Iulia, Univ. ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Univ. ” Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București  cât și Direcția Generală Anticorupție.
Atât studenții cât și elevii se pot înscrie la concursul de eseuri cu tema centenarului. Concursul reprezintă unul din obiectivele proiectului ca parte din crearea unui cadru de întâlnire al studenților din diferite centre universitare, promovarea valorilor și culturii naționale și a învățământului academic. Va fi foarte interesant de văzut cum transpiră patriotismul în diferite zone ale țării, la diferite categorii de vârstă.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole