România, în vizorul presei internaționale

Mutarea Ambasadei României la Ierusalim a produs rumoare pe plan internațional, inițiativa Guvernului de la București fiind relatată și de presa de peste Ocean.

Relatările presei din metropola new-yorkeză pe tema mutării Ambasadei României la Ierusalim fac înconjurul lumii. Comentariile fac referire la scandalul provocat de memorandumul adoptat de Guvernul de la București, privind relocarea ambasadei țării noastre de la Tel Aviv la Ierusalim.
Inițiativa Executivului a iscat o controversă între Palatul Victoria și Cotroceni, președintele Klaus Iohannis acuzând lipsa de transparență a Guvernului Dăncilă cu privire la acest demers. Șeful statului român cataloghează măsura ca fiind ”o încălcare a dreptului internațional relevant”. Poziția Administrației Prezidențiale este solidară soluției celor două state și care respectă decizia Organizației Națiunilor Unite, ce prevede că Tel Aviv este capitala Israelului.
Rezoluția Consiliului de Securitate nr. 242 a fost aprobată de membrii acestui organism, în unanimitate de voturi, în urma Războiului de Șase Zile.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole