Școala „George Enescu” din Năvodari la zi de sărbătoare

Cea mai veche școală, școala George Enescu din Năvodari și-a serbat ieri ziua. Înconjurată de elevi, profesori dar și de oaspeți de suflet, anii scurși de la primele ore predate în această unitate au fost rememorați și cinstiți așa cum se cuvine.

Școala George Enescu cunoscută în trecut ca școala numărul 1 este un loc cu multă însemnătate pentru întreaga comunitate năvodăreană pentru că este prima școală din orașul nostru. Peste câțiva ani adică în anul 2026 școala își va serba centenarul acest lucrul atestând încă o dată vechimea acestui lăcaș de învățătură și tezaurul de cunoștințe acumulate de-a lungul timpului.
Unul dintre invitații de seamă a fost părintele Pătrașcu Adrian care sfințește locul oriunde pășește.
Un scurt istoric al școlii ni l-a făcut și unul dintre foștii mari dascăli, profesorul de limba și literatura română Vasile Coman, cetățean de onoare al orașului și nașul acestei școli pentru că dânsul a botezat-o cu numele pe care îl poartă astăzi-George Enescu.

”TINEREI GENERAȚII ÎI RECOMAND MUNCĂ, CINSTE ȘI ALTRUISM ȘI AȘ MAI ADĂUGA ȘI MODESTIE, CÂT MAI MULTĂ MODESTIE ȘI ÎNGĂDUINȚĂ PENTRU CEI DIN JURUL TĂU CARE VOR SĂ SE MANIFESTE…VALORILE ADEVĂRATE NU POT FI ÎMPIEDICATE DE A IEȘI LA IVEALĂ.”, GEORGE ENESCU

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole