„Aventura cunoașterii” la Năvodari

Năvodariul s-a bucurat să fie gazda concursului de creație plastică, creație literară și de cultură generală desfășurat sub egida proiectului „Aventura cunoașterii”. Inițiatorii acestei activități sunt doamnele profesoare de învățământ primar: Steluța Petrică și Carmen Huminic din cadrul școlii generale ”Tudor Arghezi” din Năvodari.

Proiectul „Aventura cunoașterii” este la a cincea ediție și a pornit de la dorința de a-i face  pe copii să-și dorească să valorifice în mod creativ cunoștințele acumulate în cadrul procesului de învățământ. În același timp, este o invitație la lectură și la studiu fiindcă acestea reprezintă un exercițiu pentru deschiderea minții copiilor spre diverse experiențe de cunoaștere. Concursul se adresează tuturor elevilor claselor din învățământul primar din Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” și din alte 25 de școli partenere din județul Constanța și din alte județe (Tulcea, Brașov, Timiș, Iași) și are trei secțiuni: creație plastică, creație literară și concurs de cultură generală. Activitatea principală a proiectului a fost cea desfășurată sâmbătă, 28 aprilie 2018, la care au participat mai mult de 450 de copii care au fost însoțiți de 60 de cadre didactice, iar la festivitatea de premiere foarte mulți concurenți au venit să-și ridice personal premiile.
Aproape 200 de elevi au trimis creații plastice sau creații literare cu tema „Dobrogea, leagănul istoriei și creștinismului românesc” în care au surprins imagini pitorești din Dobrogea, ținutul unde urmele trecutului se întâlnesc peste tot, la fel și cele ale zorilor creștinismului în țara noastră.
Evenimentul a fost posibil și datorită sprijinului acordat de către reprezentanții Primăriei Năvodari și ai Casei de Cultură „Pontus Euxinus”, precum și de către I.S.J. Constanța.
Sursa: http://www.tvlitoral.ro/aventura-cunoasterii-la-navodari/
Articolul „Aventura cunoașterii” la Năvodari apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole