A fost aprobată finanțarea lucrărilor de reabilitare a Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari

Clădirea Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu” va fi reabilitată și modernizată. Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Florin Chelaru, care a precizat că finanțarea proiectului ,,Creșterea eficienței energetice a clădirii Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu” Năvodari va fi făcută din fondurile Programului Operațional Regional 2014 – 2020.
Contribuția administrației locale va fi de doar 2% din cheltuielile eligibile.
”Ca urmare a implementării proiectului, vom beneficia de:
1. Îmbunătățir ea condițiilor de desfășurare a activității de învățământ în Liceul Tehnologic Lazar Edeleanu pentru un număr de 848 elevi in acest an scolar si 66 cadre didactice prin:
– îmbunătățirea condițiilor de igiena si confort termic interior;
– reducerea pierderilor de căldura si a consumurilor energetice;
– reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire si apă caldă de consum;
– reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul si consumul de energie.
2. Reabilitarea celor 3 corpuri de clădire ale liceului, inclusiv sala de sport, toate în suprafață totală desfășurată de 7.209 mp și o suprafață utilă de 5.947,2 mp.
Pentru toate aceste corpuri de clădire, se va executa izolarea termică a peretilor exteriori, termoizolarea pereţilor în zona soclului, înlocuirea ferestrelor şi uşilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în clădire, înlocuită cu tâmplărie eficientă energetic, lucrări de înlocuire a tâmplăriei interioare, termo-hidroizolarea terasei, reabilitarea și modernizarea instalației de iluminat, precum și înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață;
3. Instalarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice pentru consum propriu, instalații cu panouri solare fotovoltaice;
4. Executarea unor lucrări complementare lucrărilor de creștere a eficienței energetice – lucrări de refacere a trotuarului de protectie, crearea de facilităţi / adaptarea infrastructurii/ echipamentelor pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, se vor crea grupuri sanitare distincte, utilate corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, rampe de acces ș.a.
Pe lângă avantajele menționate mai-sus, se preconizează o scădere a consumului anual specific de energie primara la 114 kwh/mp/an, urmând a se înregistra o reducere a consumului cu aproximativ 40 % față de consumul inițial în condițiile în care 11,72 % din consumul total de energie primara va fi realizat din surse regenerabile de energie, înregistrându-se astfel economii la bugetul local concomitent cu îmbunătățirea condițiilor de învățământ.
Proiectul are avizul Ministerului Educației Naționale, instituție care și-a dat acordul pentru realizarea acestei investiții”, menționeză primarul din Năvodari.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1,4 milioane de euro.
Sursa: http://www.gazetadenavodari.ro/navodari-a-fost-aprobata-finantarea-lucrarilor-de-reabilitare-a-liceului-tehnologic-lazar-edeleanu/
Articolul A fost aprobată finanțarea lucrărilor de reabilitare a Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole