Mii de pacienți au ajuns la urgență, în vacanța de 1 mai

Mii de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Constanța în minivacanța de 1 mai. Comparativ cu anul trecut, numărul persoanelor care s-au prezentat la urgență a crescut semnificativ, înregistrându-se cu 702 mai mulți pacienți.

Mii de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța în minivacanța de 1 mai. În intervalul 27 aprilie-2 mai, au fost înregistrați 2218 pacienți. În aceeași perioadă a anului trecut, au fost înregistrați doar 1516 pacienți.
In urma investigațiilor de specialitate, 429 de persoane au fost internate, dintre care 113 copii și  316 adulți.
Cele mai multe cazuri, au fost înregistrate între 30 aprilie și 1 mai. Din totalul prezentărilor, pe cod verde au fost repartizați 1888 pacienți, în vreme ce pacienții al căror risc vital a fost evaluat ca fiind imediat, cât şi pacienţii pentru care exista un risc de agravare rapidă au fost repartizați pe codurile roșu și galben.
În cele 120 ore de referință, medicii din cadrul Unității de Primiri Uregențe-SMURD au considerat necesară testarea toxicologică a 51 persoane, 44 dintre teste fiind pozitive. In același interval, au fost inregistrați 25 pacienți în stare de ebrietate.
Tot în minivacanța de 1 Mai, 38 de copii și 30 de adulți care fuseseră înțepați de căpușe au ajuns la unitatea de urgență a spitalului.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole