Anunț important pentru fermieri

Anunţ important pentru fermieri! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a anunţat că data până la care pot fi depuse cererile pentru sprijin financiar, este 15 mai.

Fermierii pot depune cererile pentru sprijin financiar, aferente campaniei agricole din acest an, până la data de 15 mai, inclusiv.
Până la acest moment au fost depuse, la centrele  Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, peste 700.000 de Cereri Unice de Plată, pentru o suprafaţă care depășește 5 milioane de hectare.
Fermierii pot depune o singură solicitare pentru fonduri, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în localităţi sau judeţe diferite. Pentru suprafaţe mai mari de 50 hectare de teren agricol cererile se depun la centrele judeţene ale APIA. În cazul suprafețelor  mai mici,  cererile se pot depune la centrele locale.
APIA informează că fermierii trebuie să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi conform invitaţiei primite, pentru eficientizarea procesului de primire a cererilor.
Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole