Anunț important pentru absolvenții constănțeni

Reprezentanții AJOFM Constanţa oferă sprijin absolvenților care se află în  căutarea unui loc de muncă. Care este termenul limită de înregistrare în evidența AJOFM, pentru a primi indemnizația de șomaj și multe alte beneficii, aflați în continuare.

Absolvenții constănțeni pot beneficia gratuit de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, formare profesională, precum şi de facilităţi financiare, dacă se înscriu din timp în evidența Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Absolvenţii trebuie să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă la AJOFM în termen de 60 de zile de la data absolvirii. Astfel, aceștia pot beneficia de prima de inserţie, prima de relocare, primele de mobilitate şi indemnizaţia de şomaj.
Absolvenții de liceu din acest an, trebuie să știe că  cele 60 de zile încep a fi numărate din data de 26 mai. Dacă tinerii mai au corijenţe şi nu au situaţia şcolară încheiată la toate materiile, aceştia se vor prezenta în termen de 60 de zile de la susţinerea şi promovarea examenului de corijenţă.
Absolvenții instituţiilor de învăţământ şi absolvenții şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care se înregistrează la agenţie şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de un an, beneficiază de o primă de inserţie egală cu de trei ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării. În prezent,  indicatorul social de referinţă este de 500 de lei, ceea ce înseamnă că prima de inserție are valoarea de 1500 de lei.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole