Țigări de contrabandă descoperite pe o navă sub pavilion Belize, sosită în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, ascunse pe o navă sosită în Portul Constanța sub pavilion Belize,  15.000 ţigarete  de contrabandă, pe care patru cetăţeni străini au încercat să le introducă ilegal în România.
O echipă comună de control, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța şi lucrători din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa, acționând în baza unei informaţii, a efectuat, ieri, controlul specific asupra unei nave sub pavilion Belize, sosită din direcţia Tartus (Siria).
Au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, într-unul dintre compartimentele navei,  750 pachete   cu  ţigări marca Elegance , fără timbru fiscal.
Echipa comună de control a ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ  11.250 lei,  iar poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele a trei cetăţeni din Siria și al unui cetățean din Iordania, cu vârste cuprinse între 22 și 47 de ani, lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de  contrabandă .
Cercetările continuă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Sursa: Comunicat Garda de Coastă

Cele mai Accesate Articole