Conferința regională „Rezistența la ANTIBIOTICE – încotro?”

Universitate Ovidius din Constanța în parteneriat cu Asociația Gastroeterologia Tomitană și compania de comunicare medicală Houston a organizat conferința regională „Rezistența la antibiotice – încotro?”. Printre lectorii prezenți în cadrul ediției se numără: prof. univ. dr. Gabriel Popescu și prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel.

Conferința regională „Rezistența la antibiotice – încotro?” reprezintă o întâlnire a specialiștilor din domeniul medical pentru a purta discuții pe marginea semnalului de alarmă tras de Bruxelles care ne clasează pe locul doi în lista țărilor cu cel mai mare consum de antibiotice.
Pentru că este o problemă foarte serioasă, Constanța, prin centrul său universitar, prin prof. univ. dr. Sorin Rugină s-a mobilizat prin sesiuni de întâlniri, campanii de conștientizare care să conducă către un făgaș bun diferitele problematici.
Unul dintre pericolele majore în consumul exagerat al antibioticelor îl reprezintă imunitatea pe care o dezvoltă anumite bacterii la tratamentul cu antibiotic.
Concluzia generală a fost că trebuie schimbat neapărat obiceiul de a prescrie antibiotic cu așa mare ușurință, trebuie neapărat început un proces de schimbare în abordarea acestei chestiuni.
Noi, oamenii de rând, ne putem proteja, putem preveni îmbolnăvirea printr-un stil de viață echilibrat cu hrană sănătoasă și variată. Un alt secret îl reprezintă și felul în care alegem să ne hrănim sufletul, cu bine sau cu rău sau ce alegem să dăruim…
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole