Alertă meteo

Vremea în această săptămâna va fi caracterizată printr-un regim termic normal, dar și prin căderi de precipitații,  în majoritatea zonelor din țară.  Reprezentanții ANM anunță cod galben de ploi, vânt, grindină și descărcări electrice.

În Dobrogea valorile minime de temperatură se vor situa în jurul unei medii de 13 grade, iar cele maxime în jur de 26 de grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată îndeosebi după data de 15 mai.
Tot astăzi de la ora 18.00 și până mâine la ora 9.00 intră în vigoare o atenționare de cod galben de ploi torențiale în mai multe județe din țară.
„În cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15…25 l/mp”, precizează ANM.
„În seara zilei de marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri  în Oltenia, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, vestul şi nordul Munteniei şi în zona de munte a Banatului şi Crişanei va ploua torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 30 l/mp şi izolat 50…60 l/mp”
În Transilvania  va avea loc un proces de răcire ce va determina valori termice diurne apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a acestora de 21 – 22 de grade, iar până la finalul intervalului, se va remarca o creştere uşoară de temperatură.
În București vremea se va menține parțial înnorată. Soarele nu va apărea pe cer decât foarte rar și există riscul unor ploi foarte scurte.Spre sfârșitul săptămânii  norii se risipesc definitiv. Temperaturile vor ajunge până la maxime de 26 de grade Celsius.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole