”Ziua Z” la Constanța. Sute de percheziții la grupări infracționale din toată țara

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează, astăzi, 238 de percheziții în București și pe raza a 28 de județe (Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraș, Hunedoara, Timiș, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud), în cadrul a  15 dosare penale de criminalitate organizată.
Peste 290 de persoane urmează a fi audiate.
”OPERAȚIUNEA ,,ZIUA Z”
Peste 600 de din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate ale Poliției Române și inspectoratelor de poliție județene, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., efectuează 238 de percheziții domiciliare în București  și pe raza a 28 de județe, în cadrul uneia dintre cele mai ample acțiuni de combatere a criminalității organizate.
Sunt vizate 290 de persoane bănuite că fac parte din mai multe grupări  infracționale care se ocupau cu trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate în mod ilegal și tentativă de omor”, se arată într-o postare pe Facebook a Poliției Române.
Dosarele în cadrul cărora sunt efectuate perchezițiile vizează comiterea infracțiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală și spălare de bani.
În alte dosare se efectuează cercetări  pentru efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
De asemenea, se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, falsificare de instrumente electronice de plată, punere în circulație de instrumente electronice de plată contrafăcute, deținere de instrumente electronice de plată contrafăcute, fals material în înscrisuri oficiale şi fals informatic.
Totodată, sunt efectuate percheziții în dosare penale în care sunt cercetate fapte de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și mărturie mincinoasă.
 

Cele mai Accesate Articole