„România – 100 de ani de istorie în cântece și poezie”

Universitatea „Ovidius” din Constanța  și Muzeul de Artă din Constanța, în colaborare cu Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, organizează vineri, 18 mai , evenimentul „România – 100 de ani de istorie în cântece și poezie”, începând cu ora 17.00, la Muzeul de Artă din Constanța.

Evenimentul  „România – 100 de ani de istorie în cântece și poezie” a fost conceput sub forma unei manifestări dedicate sărbătoririi anului Marii Uniri. Atmosfera va fi creată prin promovarea unui climat artistic dedicat în exclusivitate compozitorilor și poeților români, momentele fiind interpretate de elevi, studenți și artiști profesioniști, sub coordonarea prof. univ. dr. Florența Marinescu din cadrul Facultății de Arte a Universității „Ovidius.”
Vor participa actrița Dana Enache și clasa de teatru a Colegiului Național de Arte „Regina Maria”, regizorul Gavril Borodan, bas-baritonul Radu Făgărășan, pianistul Ioan Caruţiu, tenorul Mădălin Băldău de la Teatru National de Opera şi Balet „Oleg Danovski”, studentele UOC, Maria Cernat și Georgiana Medeleanu. Își dă concursul pianista Natalia Gribinic. Totodată, prof. univ. dr. Marian Cojoc, va susține o prezentare istorică a Marii Uniri.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole