Comisarul-şef Constantin Dancu este noul şef al IPJ Constanţa

Comisarul-şef Constantin Dancu este noul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. El a obţinut nota cea mai mare la concursul organizat la Inspectoratului General al Poliției Române-Bucureşti, fiind declarat „admis” pentru postul de comandă.

În cursul zilei de joi, 17 mai, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române s-a desfășurat concursul pentru desemnarea noului șef al Poliției Județene Constanța. Pentru acest examen s-au înscris  în concurs trei persoane, respectiv comisarul șef Constantin Dancu, șeful interimar al IPJ, comisar șef Ciprian Sobaru și comisarul șef Adrian Glugă, de la IPJ Brăila.La puțin timp după susținerea examenului au fost anunțate și rezultatele, iar Constantin Dancu a fost desemnat câștigător.

”Mi-este greu să dau declarații acum… Dar să știți că nu a fost un concurs simplu cum poate părea la prima vedere. Eu m-am pregătit pentru acest examen și în urmă cu 6-7 luni, când urma să aibă loc un concurs dar s-a anulat. Am luat examenul cu nota 7,40 însă numirea poate întârzia destul de mult. Sunt necesare diferite avize și formalități, care pot dura de la câteva săptămâni, la câteva luni.”, a declarat CONSTANTIN DANCU, ȘEFUL  IPJ CONSTANȚA

Înainte de a fi împuternicit pe funcţia de inspector-şef, Constantin Dancu a fost comandant al Serviciului Rutier.  A absolvit Facultatea de Mecanică a Universităţi Braşov şi cea de Drept a Universităţii Ovidius. Este în Poliţie din 1991, deţinând funcţia de şef Birou Poliţie Rutieră şi adjunct al Secţiei 1 Poliţie, iar din 2005 s-a aflat la conducerea Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa. După cum singur recunoaşte, îşi dorea să ajungă la conducerea IPJ încă din 1991, adică, exact de când și-a început activitatea în cadrul MAI.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole