21 mai – Ziua Constanței

Urmează Ziua Constanţei, zi ce este sărbătorită de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. De ziua lor, constănţenii se pot plimba cu autobuzele supraetajate, pot vizita muzee şi nava-şcoală Mircea. Pe străzile din municipiu va defila o paradă impresionantă, la care vor participa peste două mii de elevi, liceeni, studenţi, sportivi, structuri militare, inclusiv jandarmi călare sau militari britanici şi americani.

Ziua în care sărbătorim orașul nostru, Ziua Constanţei este ziua în care biserica creștin-ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, adică  ziua de 21 mai. De ziua lor, constănţenii se pot plimba cu autobuzele supraetajate, pot vizita muzee şi nava-şcoală Mircea. Pe bulevarde va defila  o paradă impresionantă.
Începând cu primele ore ale zilei de sâmbătă, Regia Autonomă de Transport în Comun aşteaptă călătorii să descopere oraşul la bordul autobuzelor supraetajate, care vor circula până luni, 21 mai, între orele 09:00-18:00. Autobuzele supraetajate vor face opriri speciale la intrarea în dana de pasageri a Portului Constanţa unde nava-şcoală Mircea vă aşteaptă să urcaţi pe punte şi să-i descoperiţi frumuseţea. Nava şcoală va putea fi vizitată sâmbătă, 19 mai, între orele 15:00-18:00 iar în zilele de duminică, 20 mai şi luni, 21 mai, între orele 09:00 – 18:00.
Şi Muzeul de Artă Populară își aduce contribuția în a marca Ziua Constanţei şi organizează două evenimente de excepţie. Timp de trei zile, în perioada 19-21 mai, se va desfăşura Târgul Meşterilor Populari din Dobrogea, prima manifestare de acest gen care aparţine etniilor din Dobrogea. La târgul deschis pe platoul din faţa instituţiei de cultură vor participa meşteri români, ruşi lipoveni, bulgari, greci, turci, tătari şi armeni. În incinta muzeului, va putea fi vizitată expoziţia temporară „Multiculturalitatea dobrogeană”.   Cazinoul a fost și el inclus în program, astfel, „Ziua Constanţei” va fi punctată printr-un vernisaj deosebit, organizat de Ordinul Arhitecţilor din România, expoziţie care va putea fi admirată începând de luni, 21 mai, între orele 10:00 – 18:00.
Luni, de Ziua Constanţei, pe străzile din municipiu va defila o paradă impresionantă, la care vor participa peste două mii de elevi, liceeni, studenţi, sportivi, structuri militare, inclusiv jandarmi călare sau militari britanici şi americani. Parada va pleca la ora 16:00 de la Sala Sporturilor şi va ajunge în Piaţa Ovidiu.
Redactor Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole