Ministrul Finanțelor: Sunt bani pentru salarii. Pensiile vor fi majorate cu 10%

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, dă asigurări că nu există probleme în privinţa plăţii pensiilor şi salariilor.
„Sunt bani şi vor fi până la final de an pentru pensii şi salarii. (…) Datele arată că suntem în graficul pe care l-am avut încă de la început de an, grafic pe baza căruia noi am şi estimat şi am aprobat în Parlament bugetul pe 2018. Pot să fie fluctuaţii, când în zona de TVA, în zona de accize, în zone diferite, dar, per total, în acest an vom fi aşa cum ne-am angajat pe planul de încasări şi nu numai”, a spus oficialul guvernamnetal, la Antena 3.
Eugen Teodorovici a menționat că „pentru fiecare măsură pentru acest an impactul bugetar a fost prevăzut în buget. Tot ce s-a prevăzut în acest an se va realiza. Se măresc pensiile cu 10% de la 1 iulie”.
Precizările sale vin în contexul în care preşedintele Klaus Iohannis cerut, marţi, Guvernului şi PSD să precizeze „clar, răspicat, cu argumente” ce au de gând cu Pilonul II de pensii şi dacă mai există bani pentru bani şi salarii până la finalul anului.
„Nu există nicio problemă şi chiar aş vrea să nu creăm îngrijorări în rândul pensionarilor că nu am putea să le dăm pensia sau în rândul salariaţilor. Sunt bani de salarii şi pensii. Domnul preşedinte poate să spună, e opinia dumnealui, dar eu vă spun realitatea – avem bani de salarii şi pensii”, a fost răspunsul dat de premierul Viorica Dăncilă.
 
 

Cele mai Accesate Articole